ZF Transilvania

Afacerile distribuitorului de anvelope Nexxon din Târgu Secuiesc au crescut cu 20% în 2021, ajungând la peste 193 mil. lei

Afacerile distribuitorului de anvelope Nexxon din Târgu...

Autor: Laurentiu Cotu

11.04.2022, 17:11 90

Distribuitorul de anvelope şi camere de aer Nexxon din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, controlat de antreprenorii Vilmos Barta, Zsombor Somai şi Marta Voloncs, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 193,2 mil. lei (peste 39 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior. Compania estimează pentru acest an o creştere de 30% a afacerilor.

’’Nivelul pieţei în domeniul autoturisme şi autoutilitare în 2021 s-a situat aproape de nivelul anului 2019. Prognozele noastre sunt că piaţa de consum, referindu-mă la anvelopele de autoturisme, va creşte puţin, pe fondul sfârşitului pandemiei’’, a declarat pentru ZF Transilvania Zoor Adam-Botond, marketing manager Nexxon.

Nexxon comercializează anvelope pentru orice tip de vehicul, de la autoturisme, maşini agricole, maşini industriale, vehicule de teren, off-road la ATV-uri, camere de aer pentru anvelope, dar şi lanţuri antiderapante. Achiziţia şi transportul anvelopelor se face cu flota auto proprie. Compania dispune de şase service-uri de roţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Timişoara. Divizia Nexxon-Utilaje Agricole comercializează remorci şi semiremorci, utilaje pentru prelucrarea solului, semănători, maşini de recoltat, utilaje pentru protecţia plantelor, dar şi diverse accesorii.

’’În domeniul agricol, suntem îngrijoraţi din cauza secetei, preţului de combustibil şi preţului la îngrăşăminte. În construcţii, am văzut din semestrul al doilea al anului trecut o încetinire din cauza scăderii volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti. În transportul de camioane preconizăm o creştere de 10% faţă de 2021, care s-ar situat cam tot la nivelul anului 2019’’, a mai spus Zoor Adam-Botond.

Depozitul central Nexxon-Utilaje Agricole se află în Târgu Secuiesc, iar punctele de lucru în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Baia Mare, Galaţi şi Sfântu Gheorghe potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Nexxon a ajuns în prezent la un număr mediu de 235 de angajaţi.

’’Anul acesta nu avem în plan să facem investiţii majore din cauza instabilităţii actuale, dar şi din cauza preţurilor. Anul 2022 va fi un an dificil din mai multe puncte de vedere, dar în special din cauza lipsei produselor şi a creşterii preţurilor între 20-30%’’, a afirmat marketing managerul Nexxon.

Compania Nexxon SRL a fost înfiinţată în urmă cu 26 de ani în Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, cu principal domeniu de activitate comerţ cu ridicată de piese şi accesorii pentru autovehicule şi avându-i ca asociaţi pe Vilmos Barta (50%), Zsombor Somai (25%) şi Marta Voloncs (25%). Producţia locală de anvelope este dominată de trei mari jucători, toţi străini (Continental, Michelin şi Pirelli), toate cele trei companii aflându-se între cele mai valoroase din eco­nomia locală.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO