ZF Transilvania

Afacerile distribuitorului de produse chi­mi­­ce Stera Chemicals au crescut cu 120% în primele nouă luni, ajungând la 35 mil. euro. Compania estimează vânzări de peste 45 mil. euro pentru 2021

Afacerile distribuitorului de produse chi­mi­­ce Stera...

Autor: Laurentiu Cotu

07.12.2021, 17:06 283

Stera Chemicals, unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de materii prime chimice, deţinut de Alecsan­dru Rasidescu, a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 35 mil. euro, în creştere cu peste 120% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Stera Chemicals a comercializat peste 20.000 de tone de marfă, cu aproximativ 55% mai mult faţă de cantitatea livrată în 2020.

Cea mai mare creştere înregistrată a fost pe segmentul materiilor prime pentru construcţii, unde cifra de afaceri a crescut cu peste 250% comparativ cu 2020, urmat de cel al industriei de lacuri şi vopsele, segment cu peste 100% mai mare. Compania estimează vânzări de peste 45 mil. euro până la finalul anului 2021.

Stera Chemicals a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 94,5 milioane de lei, în scădere cu 23% faţă de anul precedent. Circa 10% de vânzări au fost susţinute de exporturi. Profitul de 7,3 milioane de lei este însă cu 78% mai mare comparativ cu 2019. Numărul mediu de angajaţi pe care i-a avut Stera Chemicals în 2020 a fost de 36 de oameni.

’’În ultimul an ne-am lărgit portofoliul cu o serie de dezinfectanţi şi conservanţi industriali, care pot fi folosiţi atât în protecţia materialelor, cât şi în tratarea apelor de proces, precum şi răşini şi sisteme epoxidice sau metacrilice speciale, aditivi de proces, diverse sorturi de cauciuc cu performanţe speciale’’, a declarat Alecsandru Rasidescu, CEO Stera Chemicals.  

Compania va începe anul viitor con­strucţia unui centru logistic spe­cia­lizat în chi­mie, în zona de nord a Capitalei, la Şte­fă­neşti, pe şoseaua de centură, o investiţie de 8 mil. euro, conform unor informaţii furnizate anterior de oficialii Stera Chemicals. Compania are de asemenea în plan să dezvolte reţeaua de vânzări în Euro­pa de Sud-Est, dar şi să se concen­treze pe automatizarea proceselor interne. Compania a investit 400.000 euro într-un data center care conţine, printre altele, şi un server de Business Intelligence, instrument care facilitează procesul decizional intern..În prezent, Stera Chemicals acoperă 12 pieţe externe, fără prezenţă în teritoriu.

Compania aniversează anul acesta 22 de ani de când importă şi distribuie materii prime pentru industria chimică. În prezent, Stera Chemicals activează în industriile cosmetică şi detergenţi, lacuri şi vopsele, alimentară, cauciuc, plastice, construcţii, tratarea apelor, agricultură. Businessul Stera Chemicals a pornit în 1999, cu doi angajaţi, un laborator şi un mic spaţiu închiriat. Astăzi, are un portofoliu de peste o mie de produse şi deserveşte peste 900 de clienţi. Activitatea companiei este localizată în comuna Jilava din judeţul Ilfov.

Stera Chemicals este deţinută de Alecsandru Rasidescu, cel care a şi fondat businessul în urmă cu peste două decenii. În 2018, grupul elveţian Omya, activ în producţia şi comercializarea de minerale industriale, şi-a anunţat intenţia de a prelua Stera Chemicals, însă preluarea nu a mai avut loc, Alecsandru Rasidescu figurând în continuare ca unic proprietar la Registrul Comerţului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO