ZF Transilvania

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) concesionează 11 parcele de teren în parcul industrial Aleşd, judeţul Bihor

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO)...

Autor: Laurentiu Cotu

30.05.2024, 16:43 63

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a lansat procedura de concesionare a celor 11 parcele disponibile în parcul industrial Aleşd, din judeţul Bihor. Procedura de concesionare este o licitaţie deschisă cu ofertă în plic, data limită de depunere a ofertelor fiind 17 iunie, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Bihor.

’’Firmele interesate pot concesiona terenuri cu suprafeţe cuprinse între 3.500 şi 15.700 mp. În cadrul parcului se vor atrage IMM-uri din domenii de specializare inteligentă aferente unor activităţi cu valoare adăugată ridicată, în domenii diverse, de la prelucrarea, fabricarea şi conservarea produselor alimentare, până la fabricarea de articole de îmbrăcăminte, papetărie, lemn, sticlă, plastic, fabricarea de aparate electrocasnice şi multe alte tipuri de produse’’, se arată în comunicatul de presă al CJ Bihor.

Dezvoltarea parcului din Alesd se desfăşoară în patru etape. În 2024 se realizează infrastructura de bază, inclusiv drumuri de acces şi utilităţi. Tot în 2024, se organizează licitaţii pentru concesionarea parcelelor de teren către IMM-uri din domenii de specializare inteligentă, iar companiile selectate vor pregăti proiecte pentru finanţare nerambursabilă. Între 2024 şi 2026, companiile vor derula investiţii iniţiale pentru dezvoltarea unităţilor de producţie. În perioada 2027-2029 se va crea un mediu de cercetare şi inovare pentru a spori capacitatea de inovare a întreprinderilor şi a stimula colaborarea între acestea, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor.

Ordinul de începere a lucrărilor la parcul industrial Aleşd a fost dat de Consiliul Judeţean Bihor în 20 mai. Parcul din Aleşd are o suprafaţă de 8,7 ha, împărţită în 11 parcele. Constructorii au la dispoziţie 2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţia lucrărilor. Proiectul este finanţat în proporţie de 60% din bugetul Consiliului Judeţean Bihor şi 40% din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027, valoarea contractului de proiectare şi execuţie fiind de 13,6 mil. lei. Firmele rezidente pot beneficia de fonduri europene în valoare de 3,8 mil. de euro, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, pentru a-şi dezvolta afacerile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24