ZF Transilvania

Aradul vrea să dezvolte transportul public din oraş cu un proiect european de 48 mil. euro

Aradul vrea să dezvolte transportul public din oraş cu...

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2019, 17:00 174

Municipalitatea din Arad are în plan un proiect de peste 223 mil. lei, TVA inclus, (aproximativ 48 mil. euro), ce presupune amenajarea unui nou traseu de transport public de călători (care va asigura legătura între zona UTA şi strada Ştefan Cel Mare), construirea unui pod peste Mureş şi achiziţionarea a 10 autobuze electrice. De asemenea, proiectul municipalităţii presupune construirea a două staţii de alimentare pentru autobuzele electrice, construirea şi modernizarea a 23 de staţii de transport public de călători şi amenajarea unor piste pentru biciclete. Investiţia se va realiza în 5 ani de zile, din momentul semnării contractului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Arad.

’’Vorbim de unul dintre cele mai mari proiecte, pe fonduri europene. (…) Putem spune că proiectul va genera schimbări majore în ceea ce priveşte traficul la nivelul întregului oraş. În timp ce în nordul municipiului transport în comun va fi asigurat de tramvaie, în sudul municipiului acesta se va face cu autobuze electrice. Odată cu acest proiect, putem spune că administerăm peste 120 milioane de euro, fonduri europene pe care primăria Arada reuşit să le atragă în ultimii ani’’, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Arad.

Primarii oraşelor Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara au demarat la finalul anului trecut proiectul ’’Alianţa Vestului’’, o iniţiativă pentru ’’susţinerea investiţiilor, a locurilor de muncă, a infrastructurii şi pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene’’.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO