ZF Transilvania

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă: Peste 100 de companii din România au donat în total 12 mil. euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă:...

Autor: Laurentiu Cotu

08.04.2020, 17:44 159

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), înfiinţată în toamna anului 2018, a transmis că peste 100 de companii, dintre care 15 listate la bursă, au donat în total peste 12 mil. euro pentru sprijinirea sistemului medical în lupta cu virusului COVID-19. Cele mai mari donaţii în bani au fost anunţate de către: Hidroelectrica (2 mil. euro), Romgaz (1,1 mil. euro), OMV Petrom şi Banca Transilvania (1 mil. euro), Philip Morris (sub 1 mil. euro), Nuclearelectrica (0,7 mil. euro), BRD, BCR şi ING (sub 0,5 mil. euro), urmate de Orange, Mega Image, Coca Cola.

Printre membrii ARIR se află ALRO, Antibiotice, BRK Financial Group, Idea Bank, Purcari, Electrica şi Teraplast. Altele, Dacia, Arctic, McDonald’s, Sanofi, eMAG, Unilever, sunt printre companiile care au sprijinit sistemul medical prin donaţii în natură, precum flote de maşini pentru spitale, mâncare pentru personalul medical, medicamente, aparatură şi materiale medicale, produse dezinfectante.

’’Implicarea în comunitate este un principiu de afaceri responsabile promovat de ARIR şi suntem toţi mobilizeţi în sprijinul autorităţilor şi sistemului sanitar. În plus faţă de donaţiile în bani, numeroase companii listate la Bursa de Valori Bucureşti şi nelistate din sectorul energetic, bancar şi al utilităţilor au adoptat măsuri de sprijin al populaţiei. Membrii ARIR din toate sectoarele de activitate au asigurat continuitatea activităţii şi identificarea unor soluţii care să permită repornirea cât mai curând posibil a economiei”, a declarat Daniela Şerban, preşedinte ARIR, într-un comunicat de presă.

În funcţie de sectorul din care fac parte, companiile s-au mobilizat şi au implementat măsuri de siguranţă a angajaţilor, a populaţiei şi în acelaşi timp de continuitate a afacerilor. În sectorul energetic au fost întreprinse acţiuni pentru a asigura branşarea locurilor de consum pentru cei veniţi din străinătate şi furnizarea fără incidente a energiei electrice. În sectorul farmaceutic companiile au adaptat producţia pentru a răspunde nevoilor sistemului medical. Sectorul bancar a anunţat flexibilitate în sprijinul persoanelor fizice şi juridice aflate în dificultate, precum şi soluţii pentru relansarea activităţii companiilor imediat ce contextul va permite acest lucru. Alte companii au solicitat avize de la autorităţile competente pentru noi produse necesare pentru a acoperi deficitul de materiale sanitare din România.

        

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO