ZF Transilvania

Austriecii de la Egger au bugetat afaceri în creştere cu 10% la fabrica de prelucrare a lemnului de la Rădăuţi

Austriecii de la Egger au bugetat afaceri în creştere...

Autor: Laurentiu Cotu

07.03.2023, 17:12 252

Egger România, parte a furnizorului austriac de materiale pe bază din lemn pentru mobilier şi amenajări interioare, construcţii şi pardoseli Egger, estimează pentru acest an o creştere de 10% a cifrei de afaceri faţă de 2022, când compania a avut afaceri totale de 2,22 mld. lei (peste 446 mil. euro). Astfel, cifra de afaceri a furnizorului austriac Egger ar putea ajunge în acest an la peste 2,4 mld. lei (aproximativ 491 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.

’’În anul 2022 cifra de afaceri a Egger România a fost de 2,22 miliarde de lei. Evoluţia cifrei de afaceri indică o creştere moderată comparativ cu anul precedent şi se datorează în primul rând creşterii accentuate a costurilor cu materiile prime, energie şi servicii logistice, ceea ce a dus şi la majorarea preţurilor de vânzare. Pentru acest an am bugetat o creştere a cifrei de afacere cu 10% faţă de 2022’’, a declarat pentru ZF Transilvania Alina Chifan, director de vânzări Egger România.

Compania deţine pe piaţa locală un birou de vânzări la Bucureşti, o fabrică în Rădăuţi şi trei puncte de colectare a lemnului reciclabil, respectiv paleţi deterioraţi, mobilier vechi, deşeuri de plăci aglomerate din lemn, ambalaje din lemn, deşeuri lemnoase de la construcţii şi demolări, deşeuri lemnoase municipale sau biomasă - Egger Timberpak la Cernica, Chitila şi la Cluj. Grupul austriac Egger deţine din 2008 o fabrică în România, în localitatea Rădăuţi, judeţul Suceava, unde sunt produse plăci de PAL brut şi melaminat pentru industria mobilei, precum şi plăci OSB pentru industria construcţiilor din lemn şi sectorul de retail.

’’Perspectivele economice generale rămân incerte pentru lunile următoare şi vor continua să fie puternic influenţate de provocările de pe pieţele energiei, a materiilor prime, a evoluţiei politicilor monetare şi a cursul evenimentelor geo-politice la nivel mondial. Considerăm că România şi zona Balcanilor pot avea o dinamică mai bună decât restul Europei, datorită unei mai bune finanţări a marilor proiecte de infrastructură şi de dezvoltare regională’’, a mai spus directorul de vânzări al Egger România.

Compania a finalizat anul 2022 cu investiţii de 13,5 mil. euro, ce au presupus, în principal, creşterea capacităţii de colectare şi prelucrare a deşeurilor reciclabile de material lemnos, dar şi o nouă linie de producţie a hârtiei impregnată. Investiţii semnificative au fost efectuate şi în lucrările de mentenanţă, modernizarea flotei de utilaje şi implementarea de noi tehnologii care să ducă la creşterea calităţii produselor proprii, conform companiei.

Oficialii Egger România estimează pentru 2023 o uşoară scădere a pieţei regionale şi o stagnare a pieţei din România. Grupul Egger are în România 860 de angajaţi, din care 805 oameni lucrează la Egger România. Compania nu a planificat noi angajări în acest an. Grupul austriac Egger deţine din 2008 o fabrică în România, în Rădăuţi, judeţul Suceava, unde a investit aproximativ 500 de milioane de euro. Grupul austriac operează unităţi de producţie în Europa, America de Sud şi America de Nord.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO