ZF Transilvania

Austriecii de la PORR Construct modernizează Bulevardul Sudului din Timişoara pentru 9 mil. lei

Austriecii de la PORR Construct modernizează Bulevardul...

Autor: Laurentiu Cotu

23.04.2019, 17:00 290

Subsidiara locală a companiei austriece de construcţii PORR Construct a câştigat un contract de peste 9 mil. lei (aproximativ 2 mil. euro), fără TVA, pentru proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi extindere a Bulevardului Sudului din Timişoara. Durata este de 2 luni pentru proiectare şi 10 luni pentru execuţie, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’S-a finalizat licitaţia şi urmează să fie semnat, în aceste zile, contractul pentru proiectare şi execuţie lucrări de modernizare şi extindere bd. Sudului. Câştigător este POOR Construct cu subcontractanţi companiile Path’s Rout, Tubular Tehno Sistem, Cons Electrificare Instal şi Vitamo’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Timişoara.

PORR Construct şi-a majorat în 2017 afacerile cu 83%, ajungând la un rezultat de 378 mil. lei (82 mil. euro), potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. PORR Construct a realizat anul trecut afaceri de aproximativ 100 mil. euro, potrivit unor informaţii furnizate anterior de CEO-ul companiei. Din business, 60% reprezintă infrastructura şi 40% construcţiile civile. Compania a construit proiectul Orhideea Towers din Bucureşti pentru CA Immo şi Business Garden Bucharest pentru Vastint, dar şi lotul patru al autostrăzii Se­beş-Turda, alături de contracte de drumuri în judeţele Timiş şi Arad. De ase­menea, compania urmează să finalizeze extensia pistei aeroportului din Ghimbav. Austriecii vor să intre şi pe piaţa hotelurilor din Capitală şi alături de doi parteneri vor să construiască două noi hoteluri de patru stele.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO