ZF Transilvania

Austriecii de la Strabag au demarat lucrările la drumul de legătură dintre centura Oradea şi autostrada Transilvania, proiect de peste 110 mil. euro

Austriecii de la Strabag au demarat lucrările la drumul...

Autor: Laurentiu Cotu

04.05.2022, 16:41 288

Constructorul austriac Strabag a demarat lucrările la drumul de legătură de 19 km dintre centura Oradea şi autostrada Transilvania, proiect de aproximativ 545 mil. lei (peste 110 mil. euro), fără TVA, finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 21 iulie 2021 contractul de proiectare şi execuţie cu Strabag SRL, compania având la dispoziţie 6 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. Drumul cu o lungime totală de 19 km va avea profil de drum expres pe 13 km şi profil de drum naţional cu 4 benzi pe 6 kilometri. Acesta cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje şi viaducte.

Strabag, constructorul drumului de legătură dintre centura Oradea şi autostrada Transilvania, şi-a majorat cifra de afaceri de pe piaţa locală cu 12% în 2020, ajun­gând la 870 de milioane de lei, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a urcat la 24 de mi­lioa­ne de lei, iar borna de 1.000 de an­gajaţi a fost depăşită.

Din portofoliul Strabag fac parte Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, şi mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Deva-Orăştie, modernizarea aeroportului Baia Mare şi a căii ferate Simeria-Vinţu de Jos sau reabilitarea DN6 Craiova-Drobeta-Turnu Severin. În prezent, Strabag construieşte, printre altele, Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti pentru Patriarhia Română şi pasajul de la Mogoşoaia peste DN 1A. Compania austriacă a construit şi noua fabrică de cutii de viteze a Daimler de la Sebeş. Grupul Strabag mai deţine în România şi hotelul J. W. Marriott din Bucureşti, administrat de Societatea Companiilor Hoteliere Grand.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO