ZF Transilvania

Baia Mare a luat 70 mil. euro de la UE pentru modernizarea principalelor artere de circulaţie din municipiu

Baia Mare a luat 70 mil. euro de la UE pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

11.02.2020, 17:41 4135

Primăria Baia Mare a câştigat o finaţare europeană de aproximativ 70 mil. euro pentru modernizarea  principalelor artere de circulaţie din municipiu, astfel încât să fie create benzi dedicate exclusiv transportului în comun, cât şi realizarea unor parcări de mari dimensiuni în zonele cheie ale oraşului şi de benzi speciale dedicate bicicliştilor.

Lucrările vor fi desfăşurate pe o suprafaţă totală de peste 300.000 de metri pătraţi, aferentă bulevardelor Independenţei, Decebal, Bucureşti, Republicii, Unirii şi Traian, strada Gării. Vor fi modernizaţi peste 200.000 de metri pătraţi de carosabil, se vor reamenaja aproximativ 50.000 de metri pătraţi de trotuare şi vor create benzi pentru biciclişti, care însumează o suprafaţă de aproape 30.000 de metri pătraţi, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Baia Mare.

’’Pentru a deveni un oraş cu valenţe europene din punct de vedere al infrastructurii rutiere, pietonale dar şi a transportului în comun, municipiul Baia Mare are nevoie de o intervenţie majoră. În acest sens, în baza studiilor efectuate de specialişti, am depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional, modernizarea tuturor bulevardelor din municipiu dar şi contruirea unui bulevard nou, precum şi extinderea unor artere importante de circulaţie. (...) Se vor realiza patru autogări la intrările dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie şi Târgu Lăpuş, iar ataşat acestora vom construi pe sistemul <park and ride> parcari ce vor fi folosite de către cetăţenii din afara municipiului, care vor fi motivaţi să parcheze la marginea oraşului şi să folosească transportul în comun pe raza muncipiului Baia Mare’’, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, într-un comunicat de presă.

   

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO