ZF Transilvania

Bătaie la Cluj pentru posturile De’Longhi: vedeţi aici cum te poţi angaja la fabrica companiei din Jucu

Bătaie la Cluj pentru posturile De’Longhi: vedeţi aici cum te poţi angaja la fabrica companiei din Jucu

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2012, 15:13 3295

Producătorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA, cu venituri globale de peste 1,8 mld. euro şi 7.000 de angajaţi, care va deschide în toamnă o fabrică de electrocasnice în parcul industrial Tetarom III din Jucu, a început deja procesul de recrutare pentru primii 100 de angajaţi, în cadrul unui târg de cariere organizat în Cluj.

Participarea italienilor la târgul de internship organizat de Asociaţia Studenţilor din Inginerie Economică şi Management (ASIEM), din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a stârnit interesul mai multor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, astfel că în primele două zile ale campaniei De'Longhi a adunat în jur de 800 de CV-uri. Mai mult, italienii au creat o secţiune specială pe site-ul lor, dedicată târgului de internship de la Cluj, unde cei interesaţi pot aplica online. Joburile De'Longhi vizează în special domeniile de inginerie electrică sau mecanică, însă încă nu se ştie exact pentru ce posturi recrutează italienii. Interviurile cu persoanele care au aplicat pentru compania De'Longhi se vor realiza începând din luna iunie.

Majoritatea celor care au aplicat sunt studenţi, însă la târg au fost prezente şi alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, potrivit organizatorilor. De exemplu, ieri, în prima parte a zilei au fost depuse aproape 50 de CV-uri, doar de către persoane care au lucrat în fabrica Nokia din Jucu.

Evenimentul se desfăşoară la Facultatea de Construcţii de Maşini a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în perioada 12-14 martie. Organizatorii estimează că în cele trei zile ale târgului vor fi depuse peste 5.000 de CV-uri, dintre care circa 1.000 doar pentru posturile companiei De'Longhi. Investiţia în fabrica De'Longhi din Jucu este estimată la 30 mil. euro, urmând să fie angajate aici între 600 şi 1.000 de persoane.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO