ZF Transilvania

Bihorenii de la Drum Asfalt şi Trameco au finalizat 90% din construcţia centurii oraşului Aleşd, investiţie de 18 mil. euro

Bihorenii de la Drum Asfalt şi Trameco au finalizat 90%...

Autor: Laurentiu Cotu

10.07.2024, 16:47 127

Drum Asfalt, o companie de cons­truc­ţii din Bihor deţinută de Floare Petroi, în asociere cu orădenii de la Trameco, au finalizat 90% din lucrările de construcţie a variantei de ocolire a oraşului Aleşd, o investiţie de peste 89 mil. lei (18 mil. euro), TVA inclus.

Lungimea şoselei de centură va fi de 5,8 kilometri şi va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localităţii Aleşd. Centura intersectează şi drumul judeţean DJ 764 Beiuş-Aleşd şi îl descarcă de traficul greu. Finanţarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

’’Lucrările sunt întârziate pe o porţiune de 600 de metri, în zona străzii Octavian Goga. Pe acest tronson trebuie introduse şi reţelele de gaz, investiţie realizată dintr-o altă finanţare, de către un alt constructor. Reţelele de gaz trebuie introduse înainte de asfaltarea acestei porţiuni, deoarece noul drum nu mai poate fi spart, fiind în garanţie. Până în 24 iulie se vor termina lucrările la reţelele de gaz, urmând să se realizeze branşamentele la cele 14 locuinţe limitrofe’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor,într-un comunicat de presă.

Compania Drum Asfalt, liderul asocierii ce va construi centura Aleşd, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 404,5 mil. lei, un profit net de aproape 19,3 mil. lei şi un număr mediu de 220 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania este deţinută de Floare Petroi, un antreprenor care mai deţine şi firma Lemn Hyl, activă în exploatarea forestieră.