ZF Transilvania

Brandul românesc de cosmetice Cupio a ajuns la afaceri de 15 mil. euro cu o reţea de 21 de magazine pe piaţa locală

Brandul românesc de cosmetice Cupio a ajuns la afaceri...

Autor: Laurentiu Cotu

17.05.2022, 16:59 281

Brandul românesc de cosmetice Cupio, lansat de antreprenorii Raluca şi Răzvan Ştefanescu în 2012, doi tineri din Timişoara, a finalizat anul 2021 cu afaceri de 15 mil. euro şi cu o reţea de 21 de magazine locale, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Înfiinţat în urmă cu un deceniu, Cupio a devenit în prezent un principal furnizor de cosmetice pentru saloanele de înfrumuseţare din ţară, produsele brandului ajungând şi în afara graniţelor, prin intermediul distribuitorilor autorizaţi din Italia, Germania, Belgia şi Danemarca.

’’Chiar dacă, la nivel de cifre, anul pandemiei a arătat bine, asta nu înseamnă că provocările au lipsit. Pandemia şi-a pus amprenta atât în ceea ce priveşte comportamentul de cumpărare, cât şi în ceea ce priveşte bugetul de investiţii şi nevoia de regândire a businessului’’, a declarat Răzvan Ştefănescu, director general al Cupio.

Cupio a fost lansat în 2012 de Raluca şi Răzvan Ştefănescu, printr-o investiţie de 10.000 de euro, comercializând încă de la început produse şi instrumente pentru realizarea manichiurii, accesorii, produse pentru machiaj şi îngrijirea corpului. Primul magazin fizic, de tip insulă, a fost deschis la Arad, iar mai apoi, Cupio a început să intre în saloanele de frumuseţe, unde comercializa lacuri de unghii clasice, geluri UV, oje semipermanente, instrumente de manichiură şi aparaturi indispensabile pentru tehnicienii de unghii. 

În prezent, la un deceniu de la lansare, Cupio deţine 21 de magazine în Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Suceava, Târgovişte, Braşov, Sibiu, Arad, Craiova, Ploieşti şi Galaţi. Portofoliul brandului include peste 10.000 de cosmetice profesionale.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO