ZF Transilvania

Braşovul a investit 64,5 mil. lei într-un centru de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri

Braşovul a investit 64,5 mil. lei într-un centru de...

Autor: Laurentiu Cotu

10.10.2019, 17:25 980

Primăria municipiului Braşov a finalizat o investiţie de aproximativ 64,5 mil. lei (13,6 mil. euro) pentru realizarea unui centrul de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri, situat în cartierul Bartolomeu Nord, lângă Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania şi în vecinătatea amplasamentului viitorului Spitalul Regional. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 8,5 mil. lei provin din fonduri nerambursabile, restul fiind de la bugetul local.

Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA) a fost construit pe un teren de 181.500 mp, având o suprafaţă desfăşurată de 18.242 mp, pe trei niveluri. Pe lângă spaţiile pentru birouri, acest centru asigură şi posibilitatea organizării de conferinţe, evenimente, întâlniri, cursuri, dar şi expoziţii. Companiile care îşi vor desfăşura activitatea aici au spaţii de relaxare, un parc şi un restaurant pentru a putea lua masa.

’’Această inaugurare ne-am fi dorit să aibă loc acum câţiva ani, dar bine că măcar acum suntem în faza de a pune la dispoziţia celor care vor să-şi înceapă o afacere în oraşul nostru un spaţiu care respectă standardele din domeniu’’, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, la inaugurarea centrului de afaceri.
Lucrările de construcţii au fost demarate de compania Integral SA Buzău, cu o durată de execuţie de 16 luni. Până la data de 08.02.2016, când contractul de execuţie a ajuns la termen, Integral Buzău nu a finalizat lucrările de execuţie, costul lucrărilor executate de companie fiind de aproximativ 19 mil. lei. Lucrările au fost finalizate de Aeon Building din Braşov, costul lucrărilor executate fiind de 44,5 mil. lei, iar punerea în funcţiune a fost făcută de CPB Grup Instalaţii Braşov cu un cost de aproximativ 947.000 lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO