ZF Transilvania

CJ Arad a accesat fonduri europene şi guvernamentale de peste 10 mil. euro pentru modernizarea a 32 km de drumuri judeţene transfrontaliere

CJ Arad a accesat fonduri europene şi guvernamentale de...

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2019, 18:23 136

Consiliul Judeţean Arad a demarat un proiect de peste 10 mil. euro, finanţat din fonduri europene şi guvernamentale, pentru modernizarea a 32,5 km de drumuri judeţene transfrontaliere, pe traseul Curtici-Sânmartin-Socodor-Nădab.

Prin construirea şoselei de centură a oraşului Curtici şi a tronsonului Socodor-Nădab, se va scoate traficul de tranzit din Curtici şi Chişineu Criş (parţial, pe relaţia Vărşand-Arad). Centura oraşului Curtici va fi finanţată de primăria Curtici, pe o lungime de 7,3 km, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Arad.

’’Am insistat foarte mult pentru acest proiect, care creează un culoar paralel cu Drumul Naţional 7 şi degrevează de trafic unul dintre cele mai circulate drumuri din vestul României. Consiliul Judeţean Arad a câştigat, cu acest proiect, întregul buget alocat regiunii de vest a României pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

laurenţiu.cotu@zf.ro     

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO