ZF Transilvania

CJ Bihor a concesionat un teren de aproape 4.000 mp pentru construirea unui hotel în centrul municipiului Oradea

CJ Bihor a concesionat un teren de aproape 4.000 mp...

Autor: Laurentiu Cotu

26.09.2022, 17:51 313

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat concesionarea unui teren cu o suprafaţă de 3.981 mp, amplasat în zona centrală a municipiului Oradea, în vecinătatea muzeului Ţării Crişurilor şi a viitorului centru cultural multifuncţional, pentru construirea unui hotel.

’’În acea zonă se poate edifica o construcţie parter plus şapte etaje. Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul municipiului Oradea şi că este în proximitatea Muzeului, a viitorului centru cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesaţi, având în vedere creşterea numărului de turişti’’, a spus Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Investiţia va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafaţa totală a terenului), locuri de parcare şi spaţiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obţină o clasificare de minim 3 stele şi să dispună de cel puţin 120 de camere pentru cazare. Condiţiile minime obligatorii pentru participarea la licitaţie a operatorilor economici sunt: suma investită de minimum 1.500 euro/mp,  redevenţă de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) şi grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcţii cu acoperiş şi platforme betonate. Consiliul Judeţean Bihor propune ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obţinerea autorizaţiei de construire.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO