ZF Transilvania

CJ Bihor a contractat un credit de 100 mil. lei de la Raiffeisen Bank pentru finanţarea investiţiilor din judeţ

CJ Bihor a contractat un credit de 100 mil. lei de la...

Autor: Laurentiu Cotu

22.02.2022, 17:03 121

Consiliul Judeţean Bihor a contractat un credit bancar în valoare de 100 de milioane de lei (aproximativ 20 milioane de euro) de la Raiffeisen Bank pentru demararea investiţiilor din judeţ. Durata creditului este de 14 ani, din care doi ani perioada de tragere şi de graţie, iar 12 ani perioada de rambursare. În anul 2022 vor fi efectuate trageri în valoare de 40 de milioane de lei, iar în 2023 în valoare de 60 de milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al Cj Bihor. Scopul acestui credit este asigurarea unor surse de finanţare suplimentare pentru realizarea obiectivelor de investiţii publice de interes local, prioritare pentru judeţul Bihor.

’’Anii 2021 şi 2022 au fost şi sunt ani de importanţă majoră pentru demararea proiectelor care stau la baza dezvoltării infrastructurii judeţului Bihor. Acesta este un împrumut necesar pentru proiectele de investiţii pe care le derulează Consiliul Judeţean Bihor. Aceste sume vor asigura finanţarea în perioada premergătoare obţinerii finanţărilor europene nerambursabile. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru a finaliza proiectele începute în mandatele trecute, din bugetele proprii. De exemplu, campusul şcolar pentru învăţământ special, care are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro şi care până în acest moment a primit o finanţare de aproximativ 6 milioane de euro’’, a spus Călin Gal, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Banca va percepe o dobândă fluctuantă, la o rată egală cu tata de referinţă ROBOR la 6 luni, plus o marjă de 0,70%. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare. Rambursarea creditului se va face în 24 de rate egale în perioada 30.06.2024-31.12.2035.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO