ZF Transilvania

CJ Timiş a accesat un proiect european de 6,4 mil. lei pentru renovarea energetică a liceului tehnologic special Gheorghe Atanasiu din Timişoara

CJ Timiş a accesat un proiect european de 6,4 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

09.01.2023, 17:04 46

Consiliul Judeţean Timiş a câştigat un proiect european de 6,4 mil. lei (1,3 mil. euro), finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) şi din fonduri naţionale, pentru renovarea energetică a corpurilor clădiri liceului tehnologic special Gheorghe Atanasiu din Timişoara.

Proiectul presupune măsuri de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare şi modernizare a sistemelor de instalaţii din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice şi electrice, din surse regenerabile, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.

Astfel, se vor efectua lucrări de termoizolarea pereţilor exteriori, a planşeului şi a plăcii peste sol, tâmplăria va fi schimbată integral, va fi modernizată instalaţia de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilaţie/climatizare şi de iluminat artificial. Vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizate pentru iluminat şi panouri solare termice pentru producerea apei calde. Prin aceste investiţii, se estimează o scădere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, de aproximativ 63%, diminuând semnificativ costurile de funcţionare.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO