ZF Transilvania

Cluj: Proiect european de 1,3 mil. lei pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi

Cluj: Proiect european de 1,3 mil. lei pentru integrarea...

Autor: Laurentiu Cotu

23.06.2015, 15:26 143

Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi fundaţia Estuar, au finalizat implementarea un proiect european de 1,3 mil. lei (circa 300.000 de euro), ce a presupus integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dezabilităţi.

În proiect au fost înscrise 220 de persoane cu dizabilităţi, iar activitatea de formare profesională le-a adus calificarea în meseria de lucrător în comerţ pentru 23 de persoane, alţi 28 de participanţi s-au calificat în meseria de confecţioner de textile, iar 46 de cursanţi s-au iniţiat în competenţe informatice.

Proiectul a presupus organizarea a zece campanii de informare şi promovare pentru 122 de angajatori, în cadrul cărora s-a discutat despre schimbarea atitudinii sociale faţă de problematica persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul ’’Dizabilitatea - o şansă, nu un handicap!” a fost finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO