ZF Transilvania

Clujenii de la ACI construiesc la Turda o sală de sport de 3.300 de locuri, investiţie de 13,5 mil. euro

Clujenii de la ACI construiesc la Turda o sală de sport...

Autor: Laurentiu Cotu

19.08.2020, 16:56 256

Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori locali, în asociere cu firma bucureşteană de proiectare Prodesign Engineering & Construction, au câştigat un contract de peste 65,4 mil. lei (13,5 mil. euro) pentru construcţia unei săli de sport cu o capacitate totală de 3.320 de locuri în municipiul Turda, judeţul Cluj. Investiţia se va realiza în cadrul subprogramului ’’Săli de sport’’, parte a Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS), derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), instituţie care funcţionează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Adminsitraţiei (MLPDA).

Clădirea va beneficia de mai multe funcţiuni, precum bazin de înnot de relaxare, vestiare cu duşuri şi grupuri sanitare aferente pentru sportivi, antrenori, arbitri, oficiali, sală de forţă, saună, cabinete medicale şi antidoping, camere pentru recuperare sportivi (masaj şi fizioterapie), sala VIP, sala pentru conferinţe de presă. Construcţia va avea o capacitate totală de 3.320 de locuri, dintre care 56 destinate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora, şi va putea fi omologată internaţional pentru competiţii de handbal, baschet sau volei. Durata de realizare a proiectului este de 30 luni, dintre care 6 luni de proiectare şi 24 de luni de execuţie. Compania ACI Cluj a finalizat recent lucrările la gazoductul Ungheni-Chişinău, Faza a II-a, un proiet finanţat cu 38 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Compania ACI Cluj s-a desprins din fostul Trust de Construcţii Industriale în anul 1991. În prezent, membrii Consiliului de Administraţie ACI Cluj sunt Ioan Aşchilean, care este şi preşedintele consiliului, Dorin Aşchilean, Horia Ciorcilă (unul dintre fondatorii Băncii Transilvania), Dorel Goia (acţionar şi la Teraplast) şi Gicu Agenor Gânscă (care este acţionar la mai multe firme de construcţii din Transilvania).

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO