ZF Transilvania

Clujenii de la Diferit reabilitează drumurile din Maramureş pentru 79 mil. lei

Clujenii de la Diferit reabilitează drumurile din...

Autor: Laurentiu Cotu

02.09.2014, 17:16 350

Consiliul Judeţean Maramureş a desemnat pe compania Diferit din Cluj-Napoca, deţinută de Nicolae şi Daniela Petri, câştigătoare a licitaţiei pentru lucrările rămase de executat în cadrul proiectului ’’Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie-Cavnic-Ocna Şugatag-Călineşti-Bârsana’’, pentru oferta de 79 mil. lei (17,8 mil. euro), fără TVA. Proiectul de reabilitare a drumurilor judeţene din Maramureş este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2, Măsura 2.1.

’’Azi se vor face comunicările tuturor firmelor participante la licitaţie şi urmează un termen de 10 zile pentru eventuale contestaţii. În cazul în care vor fi contestaţii, după soluţionarea lor se va proceda la semnarea contractului”, a declarat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. Compania Diferit din Cluj, câştigătoarea licitaţiei pentru reabilitarea drumurilor din Maramureş, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 132,5 mil. lei (30 mil. euro), un profit net de 6,5 mil. lei (1,5 mil. euro), cu un număr mediu de 183 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Compania Diferit, controlată de antreprenorii clujeni Nicolae şi Daniela Petri, a câştigat în 2008 contracte de achiziţii publice de 64 mil. euro, iar în 2009 şi 2010 de 145 mil. euro, conform informaţiilor publice existente. La Cluj, compania Diferit în asociere cu turcii de la Kiat Group Construct au câştigat contracte pentru asfaltarea a peste 300 de străzi şi alei dintre blocuri, dar şi a 120 de artere principale din oraş, lucrări desfăşurate în perioada 2011-2013. În prezent, Diferit în asociere cu Kiat Group Construct modernizează străzile din Cluj-Napoca adiacente liniei de tramvai, valoarea investiţiei fiind de 53 mil. lei (aproape 12 mil. euro).

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO