ZF Transilvania

Clujenii de la Fortech au bătut palma cu Iulian Dascălu pentru un centru operaţional în Palas Iaşi

Clujenii de la Fortech au bătut palma cu Iulian Dascălu...

Autor: Laurentiu Cotu

10.05.2016, 16:20 1006

Dezvoltatorul clujean de software Fortech, controlat de antreprenorul Călin Văduva, a inaugurat un nou centru operaţional, la Iaşi, unde în prezent lucrează 20 de persoane. Centrul Fortech din Iaşi este amplasat într-un spaţiu închiriat în cadrul complexului Palas, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, fiind al şaselea birou deschis de compania clujeană pe piaţa locală.

’’Extinderea operaţiunilor în mai multe zone geografice face parte din strategia noastră de consolidare. Biroul din Iaşi a pornit ca o extensie a echipei din Cluj şi vizeză formarea unor echipe nucleu, specializate pe diverse tehnologii, urmând să transferăm aici module din proiecte importante", a spus Marius Vânca, Business Unit Manager la Fortech. 

La momentul lansării oficiale, echipa tehnică din Iaşi număra 20 de programatori de nivel mid-senior cu expertiză în limbajele de programare Java, .NET şi CĂĂ, expertiză de QA şi abilităţi de management de proiect. În prezent, Fortech are deschise 10 poziţii pentru software developers mid-seniori pe domeniile Mobile (Android & iOS), Front-End, CĂĂ, Automation Testing, Java, Web şi o poziţie de System Administrator.

Fortech oferă servicii de IT (arhitectură, dezvoltare software, testare, consultanţă) pentru diverşi clienţi din industria auto, retail, dar şi din alte domenii. Clujenii lucrează exclusiv pe export, în principal pentru companii din Germania, ţările nordice, SUA, însă Fortech a avut colaborări şi cu companii din Japonia sau Korea.

Compania a înregistrat un ritm de creştere susţinut în utimii ani, depăşind în prezent numărul de 550 de angajaţi şi colaboratori. Procesul de extindere a companiei pe piaţa locală vine în completarea planului de investiţii derulat în 2013 la Cluj-Napoca, unde Fortech a inaugurat o clădire proprie de birouri de 5.000 mp, care s-a ridicat la peste 3,5 milioane de euro şi găzduieşte peste 60% din angajaţi. Pe lângă sediul central, Fortech deţine mai multe spaţii închiriate la Cluj-Napoca. Luna trecută, Fortech a inaugurat un birou nou operaţional, la Oradea, în centrul de afaceri Oradea Trade Center.

Compania Fortech a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal obiect de activitate realizarea softului la comandă. Fortech are capital integral românesc, acţionarul principal fiind Călin Văduva cu o participaţie de 65%. În 2014 Fortech a avut o cifră de afaceri de aproximativ 49,5 mil. lei (11,1 mil. euro), un profit net de 5,1 mil. lei (1,1 mil. euro) şi un număr mediu de 345 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. La finele anului trecut, Fortech a anunţat o cifră de afaceri de 18 milioane de euro.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO