ZF Transilvania

Compania Apă Someş investeşte 21 mil. euro în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Cluj-Napoca

Compania Apă Someş investeşte 21 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

24.11.2021, 16:41 221

Compania de Apă Someş S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, a publicat în S.E.A.P (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare de pe raza municipiului Cluj-Napoca, investiţie estimată la 99,4 mil. lei (aproximativ 21 mil. euro). Lucrările vizează, în principal, înlocuirea actualelor reţele pe o lungime cumulată de 20.000 de metri. Totodată, vor mai fi înlocuite conductele de branşament învechite, vor fi reabilitate căminele de vane şi de branşament, vor fi montaţi hidranţi subterani.

De asemenea, contractul de execuţie prevede refacerea suprafeţelor afectate de lucrări şi aducerea lor la starea iniţială. Referitor la reţeaua de transport al apei uzate, proiectul prevede înlocuirea conductelor de canalizare din Cluj-Napoca pe o lungime de aproxiativ 3.500 de metri. De asemenea, vor fi reabilitate şi canalele colectoare aferente canalizării, pe o lungime de 21.500 de metri. Vor mai fi modernizate căminele de vizitare şi cele de racord. Finanţarea lucrărilor este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul proiectului în valoare de 355,6 milioane de euro câştigat de Consiliul Judeţean Cluj şi Compania de Apă Someş S.A.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO