ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor construieşte un campus şcolar pentru învăţământul dual, investiţie de peste 29 mil. euro

 Consiliul Judeţean Bihor construieşte un campus...

Autor: Laurentiu Cotu

08.03.2023, 17:52 314

Consiliul Judeţean Bihor a depus cererea de finanţare cu fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în vederea construirii campusului şcolar pentru învăţământ dual, proiect de 147 mil. lei (peste 29 mil. euro), TVA inclus. Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Bihor la valoarea eligibilă a proiectului este de 20,8 mil. lei, fără TVA, reprezentând 20% din valoarea cheltuielilor eligibile.  

Finanţarea va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 15 -  Educaţie, Reforma 4 - Crearea unei rute profesionale complete pentru învăţământul tehnic superior. Prin acest program sunt alocate fonduri pentru înfiinţarea a 10 consorţii regionale, dezvoltarea şi dotarea a 10 campusuri profesionale integrate în toată ţara. Campusul şcolar pentru învăţământ dual, aflat în construcţie, este în imediata vecinătate a Universităţii Oradea şi a viitorului Parc Ştiinţific şi Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de către Consiliul Judeţean Bihor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO