ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a accesat o finanţare europeană de aproape 83 mil. euro pentru extinderea pavilionului spitalului judeţean de urgenţă din muncipiul Bistriţa

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a accesat o...

Autor: Laurentiu Cotu

21.03.2023, 18:33 67

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a accesat o finanţare europeană de aproape 83 mil. euro, fără TVA, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru extinderea pavilionului spitalului judeţean de urgenţă din muncipiul Bistriţa, aflat în subordine, prin construirea unei noi clădiri.

Proiectul presupune extinderea spitalului prin construirea aripii noi, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă şi cea propusă, la subsol este prevăzut un depozit şi un adăpost ALA (aparare locală antiaeriană), la parter secţia de hemodializă şi o parcare cu 53 de locuri, la etajul I secţia ORL (25 de paturi) şi un compartiment chirurgie plastică (10 paturi).

La etajul II se va află secţia de cardiologie (55 de paturi), sala hibrid angiografie pentru cardiologie intervenţională şi secţie obstetrică ginecologie (25 paturi), iar la etajul III blocul operator cu 4 săli de operaţie, un compartiment neurochirurgie (17 paturi) şi un compartiment recuperare neurologică (7 paturi). La etajul cinci vor fi secţiile de spitalizare, un compartiment gastroenterologie (13 paturi), secţia neurologie (55 paturi din care 8 paturi pentru unitatea cu accidente vasculare cerebrale).

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO