ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Cluj vrea să asfalteze drumurile judeţene cu 150 milioane de euro

Consiliul Judeţean Cluj vrea să asfalteze drumurile...

Autor: Laurentiu Cotu

12.08.2014, 15:52 500

Consiliul Judeţean Cluj are în plan un proiect de investiţii estimat la 140-150 mil. euro, pentru  modernizarea şi reabilitarea reţelei de peste 1.200 km de drum judeţean. Printre lucrările propuse a fi realizate în cadrul acestui proiect se numără aşternerea de covoare asfaltice pe sectoarele de drum cu asfalt degradat şi peste reciclările existente neprotejate, tratamente bituminoase pe sectoarele de drum cu asfalt în stare relativ bună, reabilitări pe sectoarele intens circulate şi cu aflux mare de turişti, respectiv asfaltarea completă a sectoarelor de drum pietruite.  

’’Valoarea estimată a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii este de 140-150 de milioane de euro, preţul exact, respectiv soluţia tehnică, fiind stabilite ulterior elaborării proiectelor tehnice. Sursele de finanţare ale acestui proiect sunt atât sursele proprii, cât şi varianta creditului furnizor’’, a declarat Mihai Seplecan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, cu atribuţii delegate de preşedinte. Termenul de execuţie a lucrărilor de modernizarea şi reabilitarea a drumurilor judeţene din Cluj este estimat la aproximativ 2 ani de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO