ZF Transilvania

Constanţa va avea o sală polivalentă de 5.000 de locuri, investiţie de 23 mil. euro

Constanţa va avea o sală polivalentă de 5.000 de...

Autor: Laurentiu Cotu

12.11.2021, 13:31 1768

Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), va investi 113,9 mil. lei (23 mil. euro) pentru construirea unei săli polivalente de 5.000 de locuri în municipiul Constanţa. Viitoarea sală polivalentă din Constanţa va avea 3 niveluri, o suprafaţă de 18.500 mp şi va cuprinde zona terenului de joc cu caracter multifuncţional, dimensionată pentru terenuri de handbal, baschet şi volei, o zonă cu gradene, care va asigura locurile pentru public, spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

’’Demararea proiectului de construcţie a sălii polivalente, prin reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, este un obiectiv important pentru comunitate, având în vedere că, în prezent, cea mai mare sală de sport care există în municipiul Constanţa are o capacitate de doar 1.800 de locuri’’, a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, într-un comunicat de presă.

Viitoarea baza sportivă este prevăzută şi cu o sală de antrenamente, spaţii pentru sportivi, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, zone administrative, de depozitare şi tehnice, precum şi spaţii operaţionale.

’’Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor urmăreşte, în primul rând, deblocarea unei investiţii care a fost demarată încă din 2016. De altfel, în prezent, avem 30% din această construcţie executată, însă, după iniţierea realizării obiectivului de investiţii, au avut loc o serie de modificări legislative şi creşteri ale preţului iniţial, cu impact asupra valorii obiectivului de investiţii, care au condus la necesitatea reavizării şi reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru ca investiţia să poată continua. Estimăm finalizarea proiectului în următorii doi ani’’, a mai spus Cseke Attila.

Obiectivul de investiţii este finanţat în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social, subprogramul ’’Săli de sport”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, societate aflată în subordinea MDLPA. Conform indicatorilor tehnico-economici, participarea financiară revine CNI în cuatum de 97 mil. de lei şi confinanţare din partea primăriei municipiului Constanţa de aproape 16,9 mil. lei.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO