ZF Transilvania

Continental a ajuns la peste 4.000 de oameni în centrul de la Sibiu şi continuă extinderea

Continental a ajuns la peste 4.000 de oameni în centrul...

Autor: Laurentiu Cotu

16.10.2019, 16:53 751

Compania Continental Automotive Systems, subsidiara locală a concernului german Continental, cu afaceri globale de 44,4 miliarde de euro şi aproximativ 245.000 de angajaţi în 60 de ţări, a investit în extinderea cu încă două clădiri a centrului de la Sibiu - modulul 6 de producţie şi în a treia unitate dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare. Centrul Continental de la Sibiu a crescut în ultimii ani, ajungând în prezent la peste 4.000 de angajaţi.

’’Activitatea noastră s-a extins, atât în ceea ce priveşte producţia, cât şi zona de cercetare şi dezvoltare, de aceea mărirea sediului de la Sibiu a fost firească. Cele două noi clădiri reprezintă spaţii şi resurse pentru dezvoltarea companiei şi suntem încântaţi de finalizarea lor. Locaţia a crescut în ultimii ani, ajungând la peste 4.000 de angajaţi, iar extinderea sediului va aduce cu sine şi o creştere a numărului de angajaţi’’, a declarat într-un comunicat de presă Oswald Kolb, manager general al locaţiei Continental din Sibiu.

Modulul 6 este întins pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 mp şi separat în 2 corpuri. Primul corp, de 2 etaje, este destinat pentru producţie, logistică, vestiare şi spaţii pentru birouri. Zona de producţie are o capacitate de 150 persoane/schimb, iar zona birourilor a fost gândită pentru 250 persoane. Cel de-al doilea corp are un singur nivel şi este destinat depozitării materialelor chimice.

A treia clădire, dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare este ridicată pe 3 niveluri, are suprafaţa construită la sol de peste 4.600 mp şi suprafaţa desfăşurată de peste 12.000 mp. Parterul noului corp este destinat laboratoarelor, unde îşi vor putea desfăşura activitatea şi studentţii Universităţii ’’Lucian Blaga’’. Acolo vor fi şi spaţii tehnice şi o aulă, iar etajele sunt destinate birourilor şi laboratoarelor de test. Capacitatea maximă a noii clădiri este de 1.100 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO