ZF Transilvania

DAS Engineering investeste 6 mil. euro in proiecte imobiliare

DAS Engineering investeste 6 mil. euro in proiecte imobiliare
14.06.2009, 15:36 1172

Compania DAS Engineering Grup din Cluj-Napoca, specializata in lucrari de instalatii tehnico-sanitare, a anuntat un program de investitii de aproximativ 6 mil. euro in vederea realizarii a doua cladiri de birouri si a unui bloc de locuinte. Din programul investitional demarat in vara anului trecut, compania clujeana a finalizat recent proiectul rezidential New City Decebal din Cluj, in urma unei investitii de aproximativ 1,8 mil. euro.

„Incepand din anul 2008 am decis sa ne implicam in dezvoltari imobiliare, prin lansarea propriilor investitii sub brandul New City. Ansamblul rezidential din Cluj este primul proiect finalizat de compania noastra si dorim sa continuam investitiile incepand de anul viitor cu doua noi proiecte de cladiri de birouri: New City Anton Pann si New City Fabricii’’, a declarat pentru ZF Transilvania Doru Stoica, directorul general al companiei DAS Engineering Grup.
Proiectul rezidential New City Decebal are o suprafata totala de 2.800 de metri patrati, 900 de metri patrati fiind suprafata terenului. Proiectul rezidential dispune de 18 apartamente cu doua si trei camere, suprafata acestora fiind cuprinsa intre 56 si 75 mp (pentru apartamentele de doua camere) si 78 si 110 mp (pentru cele de trei camere). In cadrul New City Decebal va functiona si un centru comercial, unitatile locative fiind comercializate cu pretul de 1.500 de euro metrul patrat.
„Am decis sa nu vindem apartamente in faza de proiect, pentru a putea prezenta cumparatorilor nostri produsul final, targetul de clienti fiind format exclusiv din oameni de afaceri. Banii necesari acestei investitii au provenit 60% din aportul propriu, iar 40% din credit bancar’’, a mai spus Stoica.
Potrivit reprezentantilor companiei clujene, incepand de anul viitor DAS Engineering Grup intentioneaza sa realizeze alte doua cladiri de birouri. Prima dintre acestea, New City Anton Pann, va avea o suprafata totala de 1.750 de metri patrati construiti, valoarea investitiei urmand sa se ridice la 1,5 mil. euro. Cea de-a doua cladire de birouri, New City Fabricii, va avea o suprafata totala de 3.500 de metri patrati construiti, investitia urmand sa se ridice la 2,5 mil. euro.
„Anul viitor avem in plan dezvoltarea a doua cladiri de birouri in Cluj. Lucrarile de constructie a acestora nu vor fi demarate simultan, va exista un decalaj de patru, cinci luni, iar finalizarea acestora este estimata intr-un interval de 12-15 luni de la demararea proiectelor. Cred ca in momentul de fata piata imobiliara se maturizeaza si trece printr-un proces de educare atat a dezvoltatorilor imobiliari, cat si a clientilor’’, spune Stoica.
Conducerea companiei clujene estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 4,3 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 10% fata de anul trecut, cand afacerile DAS Engineering Grup au ajuns la 3,9 mil. euro.
Compania clujeana realizeaza lucrari de proiectare si executie pentru ansambluri rezidentiale, lucrari de proiectare si executie pentru spatii comerciale, servicii si sedii de birouri pentru locatii industriale si spatii productive, retele exterioare de apa-canal, electricitate si gaz pentru ansamblurile rezidentiale executate. Clientii companiei clujene sunt firmele Electrogrup, Euro GSM, Zara, Azali Grup, CEC Bank, Pritax Invest, Amera Tower, Hotel Ramada, Promod, Grup 4 Instalatii.
Compania a fost infiintata la Cluj in anul 2002, ca firma cu capital integral privat, avand ca domeniu principal de activitate efectuarea de lucrari in domeniul instalatiilor tehnico-sanitare. Actionarul unic al companiei este omul de afaceri clujean Doru Stoica, compania are in prezent la 60 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO