ZF Transilvania

Delgaz Grid, companie a grupului E.ON în România, şi-a bugetat investiţii de peste 200 mil. lei pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale

Delgaz Grid, companie a grupului E.ON în România, şi-a...

Autor: Laurentiu Cotu

20.02.2020, 16:12 277

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a grupului german E.ON în România, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de peste 200 mil. lei (aproximativ 42 mil. euro) pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale. Delgaz Grid operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de nord şi de vest a României şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit aproximativ 1,6 miliarde de euro, în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate.

’’Funcţionarea în condiţii de siguranţă a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. Am alocat şi în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiţii’’, a declarat Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid, într-un comunicat de presă.  

Delgaz Grid a investit în anul 2019 peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte şi branşamente gaz. Compania a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 1,45 miliarde lei şi pierderi de 55,88 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Delgaz Grid, operează o reţea de gaze naturale de 22.650 km în 20 de judeţe din jumătatea de nord a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km, în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Grupul german E.ON a intrat pe piaţa din România în urmă cu 15 ani, activând prin intermediul firmelor Delgaz Grid şi E.ON Energie România.

 
 
 


 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO