ZF Transilvania

Drumul expres Arad-Oradea, investiţie de peste 2 mld. euro, a obţinut avizul tehnic

Drumul expres Arad-Oradea, investiţie de peste 2 mld....

Autor: Laurentiu Cotu

12.01.2023, 14:37 291

Proiectul drumului expres Arad-Oradea, o investiţie de peste 2 mld. euro cuprinsă în lista de proiecte de infrastructură de transport finanţabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, a obţinut avizul tehnic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Următoarea etapă presupune realizarea auditului de siguranţă rutieră, care ar urma să intre în procedura de avizare în luna martie, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

’’Ne propunem ca în luna aprilie să fie emise hotărârile de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi de expropriere a terenurilor afectate de proiect. Odată cu finalizarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de achiziţie, vom organiza procedura de licitaţie pentru selectarea unui constructor’’, a transmis Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, înt-un comunicat de presă.

Drumul expres va avea 120 de kilometri, o viteză de proiectare de 140 km/h şi presupune realizarea a 70 de poduri şi podeţe, 12 noduri rutiere şi un pasaj, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 10,7 mld. lei (2,163 mld. euro), inclusiv TVA. Acest drum expres a fost convenit în cadrul parteneriatului dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, primăria municipiului Oradea, primăria municipiului Arad, Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Judeţean Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO