ZF Transilvania

Dupa Cluj, Cargo Partner se gandeste la Timisoara

22.11.2004, 00:00 117



Compania Cargo-Partner, specializata in transport global aerian, maritim si rutier, a deschis zilele trecute primul punct de lucru din Transilvania si studiaza piata din Banat in vederea inaugurarii unui nou sediu la Timisoara.



"Ne propunem sa acoperim toata tara din punctul de vedere al vanzarilor, prin departamente specializate in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu si Iasi, coordonate din trei puncte centrale, in Capitala, Cluj si Timisoara", a declarat pentru ZF Transilvania, Michael Zankel, director executiv Cargo Partner AG. El a adaugat ca filiala clujeana a fost deschisa in special pentru ca firma sa deserveasca mai eficient triunghiul Brasov, Satu-Mare, Timisoara chiar din centru. "Ne propunem sa colaboram cu aeroportul clujean pentru a putea determina companiile aeriene sa foloseasca Clujul pentru transporturile cargo", a mai spus Michael Zankel.



Oficialii companiei spun ca mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 2,5 mil. euro, cu 25% mai mare decat in 2003. Firma a incheiat luna septembrie cu vanzari de 1,8 mil. euro si a bugetat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro.



In prezent, 40% din activitatea firmei in Romania provine din transportul aerian, acelasi procent fiind detinut si de transportul rutier. Doar 5% din vanzari se datoreaza departamentului logistic, iar transportul maritim detine o pondere de 15%.



Compania Cargo-Partner are sediul central in Austria si este reprezentata in Bulgaria, China, Croatia, Cehia, Franta, Germania, Ungaria si Polonia, Serbia si Muntenegru, Slovacia si Slovenia. In Romania, Cargo-Partener a deschis prima filiala in septembrie 2000 la Bucuresti. Grupul austriac are 670 de angajati si a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri de 131 mil. euro. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO