ZF Transilvania

Ecomax: Vanzarile de automobile noi vor continua sa scada

11.02.2009, 18:01 66

Dealerul local al marcilor Opel si Chevrolet, Ecomax General Investments, a încheiat anul 2008 cu un numar total de 762 de unitati vandute, dintre care 450 de autoturisme au fost Opel, iar 312 Chevrolet, înregistrand astfel o scadere a vanzarilor cu 30% fata de anul precedent. Compania a comercializat în 2007 un numar total de 1.076 de unitati, dintre care 660 de autoturisme au fost Opel si 416 Chevrolet.
Conducerea companiei prognoza la începutul anului trecut ca va comercializa în 2008 un numar total de 1.500 de masini, dintre care 850 de autoturisme Opel si 650 de unitati Chevrolet, însa criza financiara din domeniul auto a împiedicat realizarea targetului propus de Ecomax General Investments pentru anul 2008.
„Momentan nu se pune problema de restructurare în cadrul firmei, iar în conformitate cu realitatile de pe piata auto, încercam sa mentinem cat mai sus posibil numarul de autoturisme noi vandute, prin scaderea pretului acestor masini si prin sustinerea unor campanii promotionale. Deoarece numarul de autoturisme vandute în anii precedenti a fost unul suficient de mare, pentru 2009 ne vom concentra si asupra îmbunatatirii calitatii serviciilor de service si de asigurare accesorii si piese de schimb’’, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Katona, director executiv in cadrul companiei Ecomax General Investments.
In ultimele patru luni ale anului trecut, Ecomax General Investments a înregistrat o scadere cu aproximativ 50% a numarului de masini comercializate fata de perioada similara a anului precedent, astfel ca numarul total de unitati vandute în perioada septembrie-decembrie 2008 a fost de 196 de masini, dintre care 113 autoturisme au fost Opel si 83 de unitati Chevrolet.
Pentru 2008, statisticile APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile) indica o scadere de 12% a vanzarilor masinilor noi pe piata auto autohtona, la un nivel de 324.080 de autovehicule. Tot anul trecut, importurile de autoturisme s-au redus cu 7,7% fata de 2007, la nivelul de 189.050 de unitati, în timp ce vanzarile autoturismelor autohtone au înregistrat un declin de peste 26%, la 81.945 de masini.
„La finele lunii trecute am lansat pe piata clujeana modelul Opel Insignia si credem ca aceasta masina va contribui la evolutia pozitiva a vanzarilor Ecomax General Investments din acest an’’, spune Attila Katona.
Anul trecut au fost comercializate pe piata clujeana în total 11.733 de vehicule noi, în scadere cu aproximativ 19% fata de anul precedent, cand s-au vandut în total 14.413 unitati. Potrivit dealerilor clujeni, cu toate ca piata auto – atat la nivel national, cat si local – este afectata în mare masura de recesiunea economica, vanzarile de masini noi si-ar putea reveni începand cu trimestrul doi al anului în curs.
Ecomax General Investments desfasoara activitati de comercializare a modelelor Opel Antara, Agila, Corsa, Astra Classic, Astra, Meriva, Tigra, Vectra, Zafira, Cargo, Vivaro, Movano, Insignia si a modelelor Chevrolet Aveo, Lacetti, Epica, Spark si Captiva prin intermediul showroom-ului de tip 3S (sales, service, spare parts) din Cluj-Napoca.
Potrivit reprezentantilor companiei clujene, cele mai bine vandute modele in anul 2008 au fost Opel Astra Classic si Opel Corsa, iar in ceea ce priveste marca Chevrolet, Ecomax a livrat cele mai multe modele Aveo si Spark. Conform informatiilor existente pe site-ul Ministerului Finantelor, in anul 2007 compania Ecomax General Investments a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 13,4 mil. euro.
Compania Ecomax General Investments S.R.L. a fost infiintata in anul 1999, la Cluj-Napoca, fiind dealer si unitate service a marcii Opel, iar incepand cu anul 2004 Ecomax a devenit dealer si pentru marca Chevrolet. Actionariatul companiei este romanesc, capital integral privat, cu un asociat unic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO