ZF Transilvania

Electrogrup investeste 4 mil. euro pentru un centru de productie

Electrogrup investeste 4 mil. euro pentru un centru de productie

Electrogrup a investit aproximativ 3 mil. euro in noul sediu din Cluj

03.03.2009, 17:19 465

 
Conducerea companiei clujene Electrogrup, specializata in constructii de infrastructura energetica, telecomunicatii si civile, a anuntat o investitie în valoare de 4 mil. euro în vederea construirii unui centru de productie în localitatea Valcele, judetul Cluj. Electrogrup furnizeaza infrastructura si instalatii pentru principalii operatori de telefonie mobila de pe piata locala.
„Am achizitionat anul trecut un teren cu suprafata de un hectar în judetul Cluj, la Valcele, unde intentionam sa dezvoltam o baza logistica si de productie. Am demarat aceasta investitie în vederea relocarii productiei în afara orasului, dar si pentru a moderniza si extinde capacitatile de productie’’, a declarat pentru ZF Transilvania Teofil Muresan, director executiv Electrogrup. Potrivit reprezentantilor Electrogrup, noul centru de productie va deveni operational pana la finele anului în curs.
Compania a deschis în 2007 trei noi puncte de lucru in Iasi, Brasov si Galati, dupa ce in 2006 au fost deschise birouri in Bucuresti si Timisoara. Tot în 2007, Electrogrup a finalizat lucrarile de constructie ale noului sediu din Cluj, investitia in acest proiect fiind de aproximativ 3 milioane de euro.
Valoarea totala a investitiilor realizate de companie in 2007 a fost de peste 6 milioane de euro, jumatate din suma fiind destinata dezvoltarii capacitatilor de productie din Cluj, Bucuresti si Timisoara. In prezent, compania activeaza la nivel national, prin cele sase puncte de lucru de la Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov si Galati.
Anul trecut, Electrogrup a finalizat constructia noului sediu din Bucuresti, în urma unei investitii în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro, suprafata terenului fiind de 5.500 mp. Sediul din Bucuresti reprezinta baza logistica pentru sustinerea activitatii Electrogrup în zona de sud si sud-est a tarii, în domeniile energetic, al instalatiilor electrice interioare, exterioare si telecom.
Suprafata totala desfasurata a constructiei din Bucuresti este de aproximativ 1.400 de metri patrati, spatiile pentru birouri ocupa aproximativ 600 de metri patrati, iar hala de productie se întinde pe o suprafata de 700 de metri patrati, fabrica dispunand de o capacitate de 150 de oameni. 25% din aceasta investitie a fost sustinuta printr-un credit bancar de la Banca Transilvania, restul sumei reprezentand investitia companiei.
Anul trecut, Electrogrup a investit si in cresterea potentialului companiei pe toate cele 3 domenii de activitate, dar si in dezvoltarea capacitatilor de productie la cele 6 puncte de lucru din tara. In acest an, compania intentioneaza sa deschida o baza logistica la Timisoara, iar în 2010 noi birouri la Brasov si Iasi. Conducerea Electrogrup estima anul trecut realizarea unei cifre de afaceri pentru 2008 de 27 mil. euro. Electrogrup a încheiat exercitiul financiar din 2007 cu o cifra de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro, în crestere cu peste 50% fata de valoarea realizata în 2006.
„Factorii care au sustinut dezvoltarea afacerilor Electrogrup anul trecut au fost diversificarea portofoliului de beneficiari al companiei noastre în sectorul telecom, dezvoltarea de parcuri industriale si zone rezidentiale”, spune director executiv Electrogrup.
Reprezentantii companiei clujene au spus ca 70% din cifra de afaceri Electrogrup provine din sectorul de telecomunicatii. Electrogrup are încheiate contracte cu principalii operatori de telefonie mobila de pe piata locala, companii precum Orange, Vodafone, Cosmote, Telemobil, dar si cu operatorii de telefonie fixa Romtelecom si UPC.
În ce priveste domeniul telecomunicatiilor, Electrogrup ofera servicii de proiectare si executie pentru retele complexe de telecomunicatii si retele de fibra optica, mentenanta a retelelor de telecomunicatii, instalare de echipamente de telecomunicatii, design si studii pentru sisteme de telecomunicatii. În activitatea de constructii civile, Electrogrup executa site-uri de telefonie mobila, amplasamente tehnice si civile, confectii metalice.
In sectorul retelelor si instalatiilor electrice, Electrogrup proiecteaza linii electrice aeriene si subterane pentru tensiuni de 0,4-400 kV, statii si posturi de transformare, protectii si automatizari pentru sisteme energetice, instalatii electrice interioare si automatizari industriale.
In 2007, Electrogrup si-a dublat capitalul social la 6 mil. euro (20 mil. lei) prin încorporarea profitului nerepartizat aferent anului 2006. Majorarea de capital s-a realizat prin emisiunea a 100.000 de titluri suplimentare, distribuite proportional cu participatia fiecarui actionar.
Electrogrup are capital integral romanesc, fiind detinuta de fratii Teofil si Simion Muresan si de alti cativa actionari, aflati in functii de conducere in Electrogrup. Compania s-a înfiintat în anul 1997, iar primele lucrari au constat în instalatii electrice de joasa tensiune. Din anul 1998, compania clujeana a început colaborarea cu firmele de telefonie mobila, construind primele instalatii electrice pentru site-uri de telefonie.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO