ZF Transilvania

Finanţare europeană de peste 8 mil. euro pentru realizarea unui sistem de management al traficului în municipiul Târgu Jiu

Finanţare europeană de peste 8 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

21.05.2020, 16:21 52

Primăria Târgu Jiu a accesat o finanţare europeană de peste 37,3 mil. lei (aproximativ 8 mil. euro) pentru realizarea unui sistem de management al traficului rutier.

Proiectul prevede dotarea intersecţiilor semaforizate, a trecerilor de pietoni şi a staţiilor de transport public cu 147 de echipamente de supraveghere video, instalarea unei aplicaţii de recunoaştere şi interpretare a numerelor de inmatriculare, crearea unui centru de comandă unic, implementarea unui sistem de taxare, de tip e-ticketing, instalarea de panouri de afişare în staţiile de călători. Data estimată pentru finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect este 31 august 2023.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4E - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO