ZF Transilvania

Finanţare nerambursabilă de peste 55 mil. lei pentru amenajarea a 6 km de piste pentru biciclete la Sibiu

Finanţare nerambursabilă de peste 55 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

21.04.2020, 17:45 103

Primăria Sibiu a câştigat un proiect european de 56,4 mil. lei (11,7 mil. euro), din care 55,3 mil. lei (11,5 mil. euro) sunt fonduri nerambursabile, pentru amenajarea a 6 km de piste pentru deplasarea cu bicicleta pe malurile râului Cibinului. Pista va avea o lăţime de 1 metru pe fiecare sens.

’’Vor fi piste sigure, separate de traficul auto şi traficul pietonal de pe trotuare. Şi mai important, acest traseu va conecta multe cartiere, inclusiv centrul oraşului, fiind astfel o nouă legătură de transport pentru sibieni. Creştem astfel mobilitatea şi vom reuşi să amenajăm estetic zona de mal a Cibinului pentru ca sibienii să se poată bucura de acest peisaj’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Proiectul presupune şi amenajarea sistemului de iluminat public. Astfel, un număr de 186 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED vor fi montaţi de-a lungul traseului. Aceste corpuri de iluminat vor putea fi legate la sistemul de telegestiune a iluminatului public din Sibiu şi vor fi dotate cu senzori. O parte din stâlpi vor fi dotaţi şi cu echipamente WiFi care vor oferi cetăţenilor acces gratuit la internet. Pâna în prezent primăria Sibiu a realizat studiul de fezabilitate şi este în curs procedura de achiziţie pentru elaborarea proiectul tehnic, iar apoi se vor contracta lucrările propriu-zise. Termenul final de realizare a proiectului este iulie 2022.  

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO