ZF Transilvania

Fonduri europene de 18,8 mil. lei pentru modernizarea iluminatului public în Luduş, judeţul Mureş

Fonduri europene de 18,8 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

10.12.2019, 17:49 102

Primăria oraşului Luduş, judeţul Mureş, a câştigat un proiect european de peste 20 mil. lei, din care 18,8 mil. lei reprezintă fonduri nerambursabile solicitate, pentru modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public. Finanţarea nerambursabilă a fost atrasă pe Axa prioritară 3.1 a POR 2014-2020, ce prevede ’’Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizeării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor - Iluminat public”. Data la care beneficiarul finanţării, primăria oraşului Luduş, estimează finalizarea proiectului este 31 octombrie 2022.

Investiţia propusă constă în schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele mai eficiente energetic. Concret, prin acest proiect, se vor schimba 2.184 corpuri de iluminat şi se vor instala 127 de noi surse de energie regenerabilă pentru iluminatul public, pe stâlpi existenţi, iar datorită lucrărilor de extindere, întregul sistem de iluminat public din Luduş va măsura 74.860 metri liniari. Acest lucru se va realiza prin instalarea unui număr de 127 de noi stâlpi, care vor include şi echipamentele de energie regenerabilă.

’’Prin realizarea acestei investiţii urmărim reabilitarea integrală a sistemului de iluminat public stradal, pentru aducerea acestuia la un nivel cantitativ şi calitativ optim, pentru reducerea consumului de curent electric, a cheltuielilor de întreţinere, dar şi pentru a avea un sistem care va deservi populaţia pe o perioadă mai lungă de timp. Vom înlocui aparatele de iluminat existente cu unele performante din punct de vedere optic, asigurând astfel siguranţa şi buna vizibilitate atât pentru toţi conducătorii auto, cât şi pentru cei aproape 20.000 de cetăţeni’’, a declarat domnul Cristian Moldovan, primarul din Luduş, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO