ZF Transilvania

Fonduri europene de 2,9 mil. euro pentru amenajarea unui parc în municipiul Suceava

Fonduri europene de 2,9 mil. euro pentru amenajarea unui parc în municipiul Suceava

Autor: Laurentiu Cotu

10.12.2019, 17:38 82

Primăria Suceava a atras fonduri europene de aproximativ 2,9 mil. euro pentru reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate şi neutilizate din municipiu, în vederea înfiinţării unui parc (spaţiu verde) în Calea Unirii.

În perioada de implementare a proiectului se vor realiza: lucrări de nivelare şi salubrizare, alei pietonale, piste pentru biciclişti, sisteme de iluminat prin corpuri tip spot, sisteme de irigaţii subterane, sisteme WiFi, amenajarea unor spaţii favorabile sportului în aer liber şi a unui spaţiu cu caracter de loisir, amenajarea de spaţii verzi, amplasarea de mobilier urban.

Proiectul se înscrie în Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

 
 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO