ZF Transilvania

Fonduri europene de 22,6 mil. lei pentru eficentizarea sistemului de iluminat public din centrul muncipiului Alba Iulia

Fonduri europene de 22,6 mil. lei pentru eficentizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

25.02.2020, 17:29 99

Primăria Alba Iulia a atras o finanţare europeană de 22,6 mil. lei (4,7 mil. euro) pentru modernizarea sistemului de iluminat public din zona centrală a municipiului, în vederea scăderii consumului anual de energie primară în iluminat public începând cu anul 2020. Investiţia presupune montarea de instalaţii şi echipamente eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrică.

’’Municipiul Alba Iulia este un model de bune practici pentru accesarea de fonduri si implementarea proiectelor pe bani europeni. Municipiul Marii Uniri s-a transformat în bine prin proiectele pe fonduri comunitare. Doar astăzi, 25 februarie, am semnat contracte de dezvoltare prin POR care aduc investiţii de aproape 200 de milioane de lei pentru municipiul Alba Iulia, proiecte menite să modernizeze infrastructura de transport, iluminatul public, dar şi sistemul de învăţământ şi pe cel de protectţie socială, de incluziune a categoriilor cu risc de segregare, a declarat Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, într-un comunicat de presă.

  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO