ZF Transilvania

Fonduri europene de 8 mil. euro pentru amenajarea a 12 hectare de spaţii verzi în municipiul Oradea

Fonduri europene de 8 mil. euro pentru amenajarea a 12...

Autor: Laurentiu Cotu

17.02.2020, 17:37 257

Primăria Oradea a atras fonduri europene de aproximativ 8 mil. euro pentru amenajarea de spaţii verzi, în suprafaţă totală de 12 hectare, pe terenuri degradate din muncipiu. Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte reconversia şi reutilizarea unor terenuri degradate aflate în proprietatea municipiului Oradea, dar şi extinderea suprafeţei de spaţii verzi la nivel de oraş, prin amenajarea unor suprafeţe libere aflate în proprietate publică, în vederea transformării lor în parcuri.

’’În toate cele 5 parcuri anul acesta se vor face plantări de aproximativ 1.400 de arbori de dimensiuni medii şi mari, plus 16.400 de arbuşti. O parte din arbori vor fi plantaţi în primăvară, pe coridorul verde Barcăului, Veteranilor şi Soarelui, iar pe celalalte două, în Grigorescu şi Ion Bogdan, plantările vor fi făcute în toamnă. Primăria Oradea mai are contractată separat plantarea a altor 700 de arbori de mari dimensiuni care vor fi plantaţi în municipiu, practic anul acesta vom planta în toate locaţiile peste două mii de arbori’’, a spus Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO