ZF Transilvania

Francezii de la Camaieu se extind în România. Primul magazin din afara capitalei, la Cluj

 Francezii de la Camaieu se extind în România. Primul magazin din afara capitalei, la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

17.05.2012, 14:33 1693

Retailerul francez Camaieu, cu afaceri anuale de peste 1 mld. euro, va deschide sâmbătă primul centru de vânzare din Transilvania, în Iulius Mall Cluj. Situat la parterul mall-ului din Cluj, între Massimo Dutti şi Visions, magazinul Camaieu are o suprafaţă de 255 mp, fiind al doilea din reţeaua Iulius, după cel din Timişoara inaugurat pe 31 martie.

În urma parteneriatului încheiat cu Iulius Group, deţinut de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, Camaieu va avea trei magazine în reţeaua naţională de mall-uri Iulius, adică o suprafaţă totală de peste 700 mp. La finalul acestei luni, Camaieu va deschide şi primul magazin din nord-estul ţării, în Palas Mall Iaşi.

Prezent încă din anul 2010 cu 4 magazine în Bucureşti, Camaieu se extinde în România cu 3 noi puncte de vânzare în Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, până la finele acestei luni. Cu o suprafaţă medie de 180 mp, magazinele Camaieu oferă articole de vestimentaţie şi accesorii pentru femei. Pentru următorii trei ani, retailerul francez îşi propune să ajungă la o reţea de 20 de magazine pe piaţa locală.

Creată în 1984, Camaieu a devenit o marcă cunoscută de pret-a-porter pentru femei, cu o reţea de peste 1.000 de magazine în 18 ţări, dintre care 600 de unităţi doar în Franţa. Afacerile totale a grupului Camaieu depăşesc 1 mld. euro, iar numărul de angajaţi şi colaboratori ajunge la 6.000 de persoane.

l

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO