ZF Transilvania

Furnizorul de piese auto Autonet, prezent de 25 de ani pe piaţa din România, a ajuns la peste 1.200 de angajaţi şi mai caută încă 75 de oameni

Furnizorul de piese auto Autonet, prezent de 25 de ani pe...

Autor: Laurentiu Cotu

11.06.2021, 15:44 611

Furnizorul de piese auto Autonet Import, controlat de oamenii de afaceri Zoltan Kondor şi Mihaly Lieb din Satu Mare şi de către grupul elveţian Swiss Automotive Group, care aniversează în prezent 25 de ani de la înfiinţare, a ajuns la 1.234 de angajaţi şi mai are disponibile încă 75 de locuri de muncă (25 pentru sediul din Satu Mare şi 50 pentru celelalte locaţii din ţară).

Compania Autonet Import a fost fondată în anul 1996, în plin avânt antreprenorial pe piaţa locală, de oamenii de afaceri Zoltan Kondor şi Mihaly Lieb din Satu Mare. În urmă cu aproximativ şase ani, 51% din capitalul companiei Autonet Import a fost preluat de elveţienii de la Swiss Automotive Group, într-o tranzacţie de câteva zeci de milioane de euro, potrivit datelor de la acel moment. Mihaly Lieb şi Zoltan Kondor sunt unii dintre cei mai discreţi antreprenori locali, astfel că există puţine informaţii despre ei.

’’Compania Autonet Import a pornit cu trei angajaţi, ajungând în prezent la peste 1.200 de oameni. Avem în echipă 41 de colegi cu o vechime de peste 20 de ani şi aproximativ 200 de clienţi, din perioada de început a companiei, care sunt activi şi în prezent. În momentul de faţă avem disponibile 75 de locuri de muncă, după ce în primul semestru am deschis noi depozite în Sighişoara şi Miercurea Ciuc’’, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Autonet Import.

Compania va demara în perioada următoare o investiţie de 30 mil. euro într-un centru de distribuţie lângă Turda, judeţul Cluj. Viitorul centru al Autonet face parte dintr-un proiect mai mare de investiţii, de 55 mil. euro, care mai include încă două astfel de centre, în Bucureşti şi Budapesta. Viitorul centru de distribuţie Autonet de lângă Turda, împreună cu celelalte două locaţii, din Bucureşti şi din Budapesta, vor însuma o suprafaţă de depozitare de peste 50.000 de metri pătraţi. Centrul Autonet din Bucureşti (Popeşti-Leordeni) este deja funcţional, iar la cel din Budapesta lucrările de construcţie sunt în desfăşurare. Autonet va construi în perioda următoare şi un centru de distribuţie la Belgrad (9.000 mp partea de depozit şi 800 mp/birouri).

Compania Autonet Import a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 1,52 mld. lei (320,9 mil. euro), în creştere cu aproximativ 6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut în 2019 un profit net de peste 52,1 mil. lei (11 mil. euro), mai mult cu 13% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 1.343 de angajaţi, conform datelor publice. Compania nu a făcut încă publice datele financiare pentru anul 2020.

’’Piaţa este în continuare în creştere, indicele de motorizare fiind mult sub media EU, astfel că parcul auto va creşte şi în următorii 5 ani. Furnizorii au însă probleme de disponibilitate marfă, nu numai înspre importatori/distribuitori, dar şi în direcţia constructorilor auto. Atelierele se confruntă cu o lipsă de personal, valabilă în toată ţara, tocmai de aceea continuăm să susţinem învăţământul dual în oraşele Satu Mare, Cluj-Napoca, Suceava, Bucureşti şi Braşov’’, au mai spus oficialii Autonet Import.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO