ZF Transilvania

Germanii de la Schaeffler au ajuns la afaceri de 2,6 mld. lei şi profit net de 96,7 mil. lei în 2021 cu fabrica de rulmenţi de lângă Braşov

Germanii de la Schaeffler au ajuns la afaceri de 2,6 mld....

Autor: Laurentiu Cotu

13.04.2022, 16:35 257

Schaeffler România, sub­sidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 12,6 mld. euro, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 2,6 mld. lei (528,5 mil. euro), un profit net de 96,7 mil. lei (19,7 mil. euro) şi un număr de peste 5.000 de angajaţi, conform unui comunicat de presă al companiei. Schaeffler România a realizat în 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 2,6 mld. lei, un profit net de peste 59,5 mil. lei, cu un număr mediu de 4.314 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

’’Schaeffler România este una dintre locaţiile de top de producţie ale grupului Schaeffler. Din 2002, compania produce la Braşov componente pentru sectorul auto, sectorul industrial şi rulmenţi grei pentru aplicaţii industriale, cum ar fi parcuri eoliene, aplicaţii off-road. Investiţiile viitoare ale companiei se bazează pe extinderea capacităţii de producţie - de exemplu noi linii de producţie destinate domeniului căilor ferate’’, se arată în comunicatul de presă al companiei Schaeffler România.

Compania Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la fabrica de lângă Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale - industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de lângă Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

Schaeffler România a inaugurat în 2019 un nou centru de testare lângă Braşov, finalizat în mai puţin de un an de la demararea proiectului. A doua clădire de R&D din cadrul campusului Schaeffler România are o suprafaţă de 8.000 mp şi dispune de 10 celule de testare care asigură toată infrastructura necesară desfăşurării activităţii, precum şi de aproximativ 25 de standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Centrul de testare este a doua clădire dedicată acestei activităţi în campusul Schaeffler de lângă Braşov, alături de centrul de inginerie inaugurat în 2012. Compania a finalizat investiţii de peste 800 mil. euro de la demararea producţiei în 2004 şi până în prezent, devenind una dintre cele mai importante locaţii ale concernului german.

Schaeffler România dispune în prezent de peste 5.000 de angajaţi în fabrica deschisă în urmă cu 18 ani în localitatea Cristian, de lângă Braşov. Compania a fost înfiinţată în anul 2002 în localitatea Cristian, de lângă Braşov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 în Schaeffler România), începându-şi activitatea într-o hală închiriată din fosta uzină ’’Tractorul’’, cu aproximativ 100 de angajaţi. Dezvoltarea Schaeffler România s-a făcut etapizat, începând cu anul 2004, când compania a pus piatra de temelie în noua locaţie din localitatea Cristian şi a demarat fabricaţia în prima hală de producţie. Proiectul iniţial prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie şi cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. În prezent, după o investiţie de peste 800 milioane euro, compania ocupă o suprafaţă construită pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi.

Grupul Schaeffler a general în 2020 vânzări de aproximativ 12,6 mld. euro. Schaeffler, una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială, a aniversat anul trecut 75 de ani de activitate. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 200 de locaţii, în peste 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler. laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO