ZF Transilvania

Germanii de la TRW au ajuns la peste 2.800 de oameni în fabricile locale

Germanii de la TRW au ajuns la peste 2.800 de oameni în...

Autor: Laurentiu Cotu

06.04.2022, 16:09 229

Producătorul de airbaguri TRW Automotive Safety Systems, parte a grupul german ZF, a ajuns la peste 2.800 de angajaţi în cei 18 ani de activitate pe piaţa locală. Compania şi-a început activitatea la Timişoara în anul 2004, cu procesele de îmbrăcare a scheletului volanului în spumă poliuretanică şi în piele. Odată cu începerea procesului de turnare a scheletului volanului, fabrica a realizat produse integrate.

Din anul 2006, TRW a demarat şi producţia de module pentru airbag-uri. Dezvoltarea a continuat prin deschiderea fabricilor satelit responsabile de procesele tehnice de pre-cusut şi îmbrăcare în piele: Oraviţa (2007), Lupeni (2008) şi Marghita (2011). Odată cu deschiderea acestor noi locaţii, a crescut şi numărul angajaţilor, de la 100, la peste 2.800 de oameni în prezent.

’’Deşi ultimii ani au adus provocări noi, am reuşit împreună să ne adaptăm, să mergem mai departe şi chiar să ne atingem obiectivele pe partea de calitate’’, a declarat Cornel Huzău, manager al fabricii ZF Timişoara, într-un comunicat de presă.

Compania TRW Automotive Safety Systems a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 1,55 mld. lei, un profit net de 26,3 mil. lei, având un număr mediu de 3.212 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. ZF, proprietarul companiei TRW Automotive Safety Systems, este unul dintre cei mai importanţi furnizori de tehnologie în ceea ce priveşte siguranţa activă şi pasivă pentru industria auto.

Centurile de siguranţă şi airbag-urile se comportă ca un sistem unitar coordonat în maşinile moderne. Centurile de siguranţă ajută la menţinerea ocupantului în poziţia corectă de şedere, iar airbag-ul formează un tampon de salvare între şofer şi volan, de exemplu.

Cu aproximativ 157,500 de angajaţi în întreaga lume, ZF a raportat vânzări în valoare de 38,3 miliarde euro în anul fiscal 2021. ZF îşi desfăşoară activitatea în 188 unităţi de producţie din 31 de ţări. În România, ZF are peste 5.000 de angajaţi în 5 locaţii (Timişoara, Roman, Oraviţa, Lupeni, Marghita). Printre ele se numără şi ZF R&D Tech Center din Timişoara, unde lucrează aproximativ 200 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creştere. ZF R&D Tech Center din Timişoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare şi dezvoltare la nivel global al ZF Group.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO