ZF Transilvania

Germanii de la Weidmüller Interface extind poducţia şi angajează 500 de oameni la fabrica de piese electrice şi electrotehnice din Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş

Germanii de la Weidmüller Interface extind poducţia şi...

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2022, 17:05 346

Producătorul de piese electrice şi electrotehnice Weidmüller Interface România, subsidiara locală a grupului german Weidmüller, a demarat lucrările pentru construcţia a două noi hale de producţie în cadrul locaţiei din Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş. Cu această nouă construcţie, compania îşi extinde locaţia cu o suprafaţă de 6.800 mp, ajungând la finalizarea investiţiei la o suprafaţă totală de 21.800 mp (cea mai mare unitate de producţie din cadrul grupului Weidmüller). Noua investiţie va crea aproximativ 500 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Maramureş.

’’Lucrăm la realizarea de parcuri industriale în Maramureş, în care vom atrage cât mai mulţi investitori care să vină şi să îşi dezvolte companiile la noi în judeţ. Doar prin investiţii concrete şi prin crearea de noi locuri de muncă putem să creştem nivelul de trai al maramureşenilor şi economia judeţului’’, a trasmis Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş, prezent la startul lucrărilor de execuţie pentru cele două hale de producţie Weidmüller. 

Weidmüller Interface România este furnizor de piese electrice şi electrotehnice pentru domeniul inginerie electrică/electrotehnică. Centrul Weidmüller Interface România şi-a început activitatea în primăvara anului 2005 în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, la 10 km de Baia Mare. Primele luni de activitate s-au desfăşurat într-o hală închiriată, urmând ca la finalul anului 2005, cei 67 de angajaţi să se mute în prima hală de producţie Weidmüller dedicată asamblării manuale. Pe parcursul anilor, compania a cunoscut o dezvoltare continuă, ajungând ca în anul 2020 să îşi desfăşoare activitatea cu peste 950 de angajaţi în cele 6 hale de producţie, care au o suprafaţă de aproximativ 15.000 mp.

În prezent, fabrica are 6 secţii de producţie, asamblare manuală, injecţie mase plastice, tampografiere, producţie de cabluri de conexiune, asamblare semiautomată şi asamblare automată şi mai multe departamente funcţionale care asigură suportul necesar activităţii, potrivit site-ului companiei.

Weidmüller Interface România, subsidiara locală a grupului german Weidmüller, a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 316,8 mil. lei, un profit net de 12,2 mil. lei, având un număr mediu de 940 de angajaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Grupul german Weidmüller a preluat în 2019 firma românească LC Electronic din Lugoj, judeţul Timiş, întărindu-şi astfel prezenţa în România. În prezent, germanii operează local divizia de vânzări prin compania Weidmueller SRL, fondată în 2018 la Braşov. Grupul german Weidmüller a avut afaceri totale de 960 mil. euro în 2021 şi peste 5.000 de angajaţi la nivel mondial, potrivit site-ului companiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO