ZF Transilvania

Ialomiţa a accesat fonduri europene de peste 133 mil. lei pentru modernizarea a 47 km de drumuri judeţene

Ialomiţa a accesat fonduri europene de peste 133 mil. lei pentru modernizarea a 47 km de drumuri judeţene

Autor: Laurentiu Cotu

21.08.2019, 17:32 449

Consiliul Judeţean Ialomiţa a câştigat un proiect european de peste 133 mil. lei (aproximativ 28 mil. euro) pentru reconstruirea şi modernizarea a 47,45 km de drumuri judeţene. Investiţia va fi finanţată prin Axa prioritară 6 a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP),

Prin implementarea acestui proiect, pe tronsoanele drumurilor judeţene selectate, deservite de transportul public de călători vor fi amenajate staţii pentru călători şi vor fi optimizaţi parametrii privind creşterea vitezei de deplasare, a siguranţei rutiere şi a portanţei. Perioada de implementare a proiectului este de 79 de luni (10 februarie 2016 – 31 august 2022).

Programul Operaţional Regional 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro – contribuţia naţională.

Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP. POR 2014-2020 finanţează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

laurenţiu.cotu@zf.ro 

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO