ZF Transilvania

Investiţie de 100 mil. euro pentru construirea unui stadion de peste 15.000 de locuri la Piteşti

Investiţie de 100 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

11.01.2023, 16:56 192

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va aloca aproximativ 495 mil. lei (100 mil. euro), din bugetul propriu, pentru construirea unui stadion cu o capaciatte de 15.200 de locuri la Piteşti, care va purta numele fostului mare fotbalist Nicolae Dobrin. Stadionul va avea un regim de înălţime de trei etaje, iar durata de proiectare şi execuţie va fi de 36 de luni, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Investiţia va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă. De asemenea, va beneficia de zone pentru activităţi comerciale, de alimentaţie publică şi recreere, de spaţii urbane exterioare, precum şi de un adăpost pentru protecţie civilă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO