ZF Transilvania

Investiţie de 101,8 mil. lei în construirea unui cămin studenţesc pentru Universitatea Politehnică din Bucureşti

Investiţie de 101,8 mil. lei în construirea unui cămin...

Autor: Laurentiu Cotu

20.09.2022, 17:36 112

Ministerul Dezvoltării a alocat 101,8 mil. lei (20,5 mil. euro) pentru construirea unui nou cămin studenţesc pentru Universitatea Politehnică din Capitală. Căminul va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.818 mp şi va fi realizat pe un regim de înălţime format din demisol (cu 51 de locuri de parcare), parter şi 10 etaje care vor oferi cazare pentru 700 de persoane în 350 de camere prevăzute cu balcoane (21 de camere fiind destinate persoanelor cu dizabilităţi), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, construcţia va fi dotată cu săli de lectură, chicinete şi locuri de luat masa, spălătorii şi uscătorii, spaţii administrative, spaţii tehnice, precum şi cu 4 ascensoare dimensionate pentru a fi utilizate şi de persoanele cu dizabilităţi. Căminul va dispune instalaţii electrice de împământare, sistem de detecţie şi avertizare la incendiu, sistem de voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică.

’’Avem, în prezent, la Ministerul Dezvoltării, în diferite stadii de implementare, 20 de cămine studenţeşti în 14 localităţi, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei, care vor asigura condiţii optime pentru 6.788 de studenţi’’, a spus Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO