ZF Transilvania

Investiţie de 135,8 mil. euro pentru construirea unui spital de boli infecţioase la Oradea

Investiţie de 135,8 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

04.05.2022, 17:40 184

Primăria Oradea are în derulare o investiţie de peste 135,8 mil. euro, finanţată din fonduri europene, pentru construirea unui spital de boli infecţioase şi pneumologie, cu o capacitate maximă de 326 de paturi. Suprafaţa totală destinată proiectului este de 25.000 mp, amprenta la sol a spitalului este de 10.516 mp, iar suprafaţa desfăşurată este de 40.334 mp.

’’Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate actualizat şi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru construirea spitalului de boli infecţioase şi pneumologie (…). Ca urmare a impactului creşterii preţurilor în domeniul construcţiilor, în ultimul an a fost necesară modificarea art. 1 din HCL 314/29.04.2021 privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici’’, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Oradea.

Noul spital va fi construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa şi va avea patru etaje. Capacităţile noului spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi un bloc operator de 15 dimensiuni reduse.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO