ZF Transilvania

Investiţie de 14,8 mil. euro pentru realizarea unui centru de transport intermodal în Oradea

Investiţie de 14,8 mil. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

27.01.2022, 16:24 194

Primăria Oradea a demarat un proiect de 14,8 mil. euro, finanţat din fonduri europene (10 mil. euro) şi din bugetul local (4,8 mil. euro), pentru realizarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier şi feroviar în zona Gării C.F.R din Episcopia Bihor.

’’Prin proiectul pe fonduri europene avem rezervaţi aproximativ 10 milioane de euro pentru construirea acestui terminal intermodal. În zona fostului sediul al Vămii Oradea şi a actualului sediu ANAF, încap conform proiectului iniţial 6 linii de tren pentru acest terminal. Prin actualizarea preţurilor şi prin aprobarea noilor indicatori tehnico-economici, propunem azi construirea a două din cele 6 linii pentru terminalul intermodal, dar şi realizarea legăturii la sistemul naţional de căi ferate’’, a precizat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Durata de realizare a investiţiei este de 24 luni. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020, Axa prioritară 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

’’Având în vedere că în scurt timp se va începe construcţia şi la terminalul cargo de la aeroportul Oradea, sperăm ca în cursul acestui an să începem şi construcţia terminalului intermodal, astfel încât Oradea să devină un hub de legătură între transportatorii de mărfuri atât pe cale feroviară, rutieră, cât şi aeriană. E foarte important că acest terminal e situat în apropierea drumului de legătură dintre centura oraşului şi autostrada Transilvania, fiind conectat practic la reţeaua rutieră europeană de autostrăzi’’, a mai pus Florin Birta.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO