ZF Transilvania

Investiţie de 16,5 mil. euro pentru extinderea pistei aeroportului din Oradea

Investiţie de 16,5 mil. euro pentru extinderea pistei...

Autor: Laurentiu Cotu

18.04.2022, 17:03 196

Aeroportul Oradea, subordonat Consiliului Judeţean Bihor, a postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare, investiţie de aproximativ 81,5 mil. lei (16,5 mil. euro), fără TVA, finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Potrivit anunţului postat în SEAP, proiectarea va fi finalizată într-un termen de 6 luni, iar durata de execuţie a lucrărilor va fi de 7 luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 mai 2022.

Proiectul prespune extinderea pistei aeroportului cu 400 de metri înspre localitatea Nojorid. Astfel, lungimea pistei va fi de 2.500 de metri şi va permite operarea aeronavelor de capacitate mai mare. De asemenea, va fi achiziţionat şi instalat un sistem modern de telecomunicaţii, util pentru aterizarea, în orice condiţii, a aeronavelor dinspre Nojorid.

’’Ne propunem ca până în toamna acestui an să adjudecăm licitaţia şi să semnăm contractul de proiectare şi execuţie. La începutul anului viitor vom începe lucrările, iar până la sfârşitul anului 2023 trebuie finalizate deoarece avem asigurată finanţarea din programul care se încheie la finalul anului viitor. În paralel cu licitaţia se derulează procedurile de expropriere a terenurilor afectate de extinderea aeroportului şi de avizarea documentaţiilor pentru semnarea contractului de finanţare’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO